ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 2478

Επί της εθνικής οδού Πρέβεζας Πάργας ΙΧΕ αυτοκίνητο οδηγούμενο από αλλοδαπό που επιχειρούσε αντικανονική υπέρβαση σε νταλίκα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε επάνω σε στροφή με αντιθέτως κινούμενο όχημα που κινείτο αντίρροπα. Ο οδηγός του αντιθέτως κινούμενου οχήματος, λόγω της περιορισμένης ορατότητας λόγω της στροφής, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τον κίνδυνο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός τόσο του οδηγού του ζημιογόνου οχήματος, όσο και του νεαρού ζευγαριού (σε λίγες μέρες θα παντρεύονταν) που επέβαινε στο αντιθέτως κινούμενο όχημα.

Η ασφαλιστική εταιρία του ζημιογόνου οχήματος, υποχρεώθηκε πρωτοδίκως να καταβάλει στην οικογένεια των θανόντων το συνολικό ποσό των 400.000,00 €. Το Εφετείο επιδίκασε την ίδια αποζημίωση. Μία εβδομάδα πριν την καταβολή του ως άνω ποσού, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της υπόχρεης ασφαλιστικής εταιρίας.

Τελικά η αποζημίωση καταβλήθηκε στους συγγενείς με καθυστέρηση ενός έτους από το επικουρικό κεφάλαιο το οποίο υπεισήλθε στη θέση της ασφαλιστικής εταιρίας.

           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 9-5-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s