ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ 787

Εντός του χωριού Καναλίου, νύχτα στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό, κινείται μοτοποδήλατο με δύο επιβάτες με πορεία από Πρέβεζα προς το κέντρο του Καναλίου.

Το μοτοποδήλατο στρίβει δεξιά προκειμένου να εισέλθει σε άλλη ανηφορική κοινοτική οδό, όπου αμέσως συγκρούεται με άλλο μοτοποδήλατο, το οποίο κινείται με σβυστή μηχανή και χωρίς να ακούγεται, χωρίς φώτα, στο αντίθετο ρεύμα πορείας και οδηγείται από πατέρα 4 ανήλικων παιδιών που δεν διαθέτει δίπλωμα, ασφάλεια και κράνος. Η σύγκρουση γίνεται με μηδαμινή ταχύτητα. Ο οδηγός του άλλου μοτοποδηλάτου, χτυπά στο οδόστρωμα και αποβιώνει.

Το Μ Πρ Πρέβεζας κρίνει τον εντολέα μας, οδηγό του άλλου μοτοποδηλάτου, πλήρως ανυπαίτιο και απορρίπτει την αγωγή. Το Εφετείο αντίθετα, κρίνει ότι τον εντολέα μας βαρύνει ελάχιστη συνυπαιτιότητα και επιδικάζει στην οικογένεια του θύματος ελάχιστη χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης, συνυπολογίζοντας την τεράστια ευθύνη του συγγενή τους.

Το Τρ Πλημ/κείο Πρέβεζας αντίθετα, κρίνει υπαίτιο τον εντολέα μας και του επιβάλει ποινή φυλακίσεως 12 μηνών με αναστολή. Το Τριμελές Εφετείο Πλημ/των επίσης αντίθετα με το πρωτόδικο Δικαστήριο, κρίνει πλήρως ανυπαίτιο τον εντολέα μας και τον απαλλάσσει.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση κατά συνέπεια εκδόθηκαν 4 αποφάσεις με 4 διαφορετικά αποτελέσματα.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 20-5-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s