ΑΔΕΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

ΑΔΕΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

      Άρθρα 1710, 1711, 1820, 1846, 1847, 1848, 1856, 1857 ΑΚ.

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 2605

 

Αφορά στην υπόθεση μητέρας, η οποία ασκούσα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου της, ζητά υπό την προαναφερόμενη ιδιότητά της, να της δοθεί η άδεια, να προβεί για λογαριασμό του ανηλίκου στην εκποίηση μιας μοτοσικλέτας που περιήλθε κατά τα ¾ εξ αδιαιρέτου σε αυτό, δυνάμει κληρονομικής διαδοχής μετά το θάνατο του πατέρα του σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, με την αιτιολογία ότι η εκποίηση αυτής, είναι προφανώς ωφέλιμη για τη διοίκηση της περιουσίας του.

Επίδοση αντιγράφου στον Εισαγγελέα κατ΄άρθρο 748 παρ. 2 ΚΠολΔ.

Αποδοχή του ανηλίκου με το ευεργέτημα της απογραφής.

Η μητέρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μοτοσικλέτα εν όψει του ότι στερείται άδειας οδήγησης και δεν επιθυμεί να αποκτήσει. Η ηλικία του ανήλικου τέκνου (3 ετών) αφενός καθιστά απολύτως αδύνατη την χρησιμοποίησή της από το ίδιο, αφ΄ ετέρου όταν θα είναι σε θέση να την χρησιμοποιήσει θα είναι άχρηστη λόγω παλαιότητας και η αξία της μηδαμινή.

Το Δικαστήριο, εκτιμώντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα μόνο έξοδα μπορεί να προκαλέσει στην περιουσία του ανηλίκου (τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστικών εισφορών, συντήρησης, φύλαξης κλπ) χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να του προσπορίσει κανένα όφελος, δέχτηκε την αίτηση.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ : 16-5-2014

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s