ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

Άρθρα 534, 540, 543 και 914 ΑΚ

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 2620

Κατόπιν προφορικής σύμβασης πώλησης που καταρτίστηκε μεταξύ του συζύγου της ενάγουσας και του πατέρα του εναγομένου, συνάφθηκε στη συνέχεια σύμβαση πώλησης και μεταβιβάσθηκε στην ενάγουσα ένας μεταχειρισμένος παλαιός γεωργικός ελκυστήρας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πώληση, η ενάγουσα ισχυρίσθηκε ότι παρατηρήθηκαν επιπλοκές σε διάφορα όργανα του μηχανήματος όπως προβολείς, φλας κ.τ.λ. διακόπηκε δε η λειτουργία του λόγω διαρροής στο υδραυλικό του σύστημα, όπως προέκυψε και από τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για λογαριασμό της ενάγουσας.

Κατόπιν αυτών των περιστατικών, η ενάγουσα άσκησε αγωγή προκειμένου να αναγνωρισθεί το δικαίωμα υπαναχώρησης της από τη σύμβαση πώλησης. Επίσης η ενάγουσα επέρριψε στον εναγόμενο αδικοπρακτική ευθύνη συνιστάμενη στο ότι δήθεν της παρέστησε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την άνευ ελαττωμάτων λειτουργία του ελκυστήρα με σκοπό να καταρτιστεί η σύμβαση.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχει η προϋπόθεση για την άσκηση της υπαναχώρησης, διότι τα ελαττώματα που εμφανίσθηκαν σε μερικά όργανα του ελκυστήρα κρίθηκαν επουσιώδη και άμεσα σχετιζόμενα με το γεγονός ότι αυτό ήταν πολύ παλιό και μεταχειρισμένο, πράγμα που γνώριζε η ενάγουσα κατά τη σύμβαση της πώλησης. Σχετικά με τη διαρροή του υδραυλικού συστήματος, κρίθηκε ότι αυτή προήλθε από την κακή χρήση του μηχανήματος από τον σύζυγο της ενάγουσας, λόγω του ότι δεν χορηγήθηκε η απαραίτητη ποσότητα λαδιών σε αυτό, πράγμα που είχε επισημάνει ο πωλητής κατά την κατάρτιση της σύμβασης πώλησης. Η αγωγή εναντίον μας απορρίφθηκε.

                  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 14-5-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s