ΑΚΙΝΗΤΑ – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ

ΑΚΙΝΗΤΑ – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 1814

      Δασική έκταση συνιδιόκτητη από ιδιώτες κατά τα 4/5 εξ αδιαιρέτου και το Ελληνικό Δημόσιο κατά το 1/5 εξ αδιαιρέτου. Σύμβαση πώλησης. Υποχρεωτική προδικασία με υποβολή πρότασης προς το Ελληνικό Δημόσιο για να ασκήσει το δικαίωμα προτίμησης. Προβολή από το Ελληνικό Δημόσιο ενστάσεως ιδίως κυριότητας για πρώτη φορά, 80 χρόνια μετά την αρχική αποδοχή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στηριζόμενο στον τίτλο (απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου 1923), που αναφέρει την έκταση :ουχί μεγαλυτέρα των 750 στρεμμάτων. Η έκταση δεν ήταν εμβαδομετρημένη ποτέ πριν το 2008. Η περιγραφή των εξωτερικών ορίων ταιριάζει με τη σημερινή κατάσταση, ο δε Γενικός Δντης Δασών ένα χρόνο μετά την έκδοση της διαιτητικής απόφασης επισημαίνει σε έγγραφό του το σφάλμα ως προς το εμβαδόν, το οποίο γίνεται αποδεκτό από το Ελληνικό Δημόσιο. Έκτοτε η έκταση αντιμετωπίζεται ως συνιδιόκτητη, με όσο εμβαδόν και εάν έχει, εφόσον βρίσκεται εντός των εξωτερικών ορίων όπως αυτά περιγράφονται από το έτος 1923 στα έγγραφα του Δασαρχείου.

Στην διάρκεια των 80 αυτών ετών η Δνση Δασών έχει κατ’ επανάληψη εκδώσει έγγραφα που ομολογούν τη δεδομένη κατάσταση, έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τους ιδιώτες δύο δασικές μελέτες εκμετάλλευσης του δάσους στις οποίες γίνεται αποδοχή της συνιδιοκτησίας, και έχει αποδεχθεί την τοπογράφηση που έγινε προ 5ετίας. Το Ελληνικό Δημόσιο 60 χρόνια πριν έχει επιτρέψει την μεταβίβαση της ως άνω έκτασης στο ίδιο εμβαδόν, αποδεχόμενο το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το Ελληνικό Δημόσιο πριν από 50 χρόνια απαλλοτρίωσε μέρος της έκτασης αυτής αποζημιώνοντας τους συνιδιοκτήτες!

Αγωγή διανομής. Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου. Δέχθηκε την αδυναμία αυτούσιας διανομής. Έκρινε ότι σε περίπτωση δικαστικής διανομής αίρεται ο περιορισμός κατά τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο λαμβάνει διαιρετό τμήμα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 16-5-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s