ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 39 ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΟΔΟΥ ΟΠΟΥ ΕΚΙΝΕΙΤΟ Ο ΘΑΝΩΝ -, ΜΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (ΕΜΜΕΣΗ ΒΛΑΒΗ) – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟ, ΤΕΚΝΑ, ΠΕΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΑ.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 39 ΧΡΟΝΟΥ
ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΟΔΟΥ ΟΠΟΥ ΕΚΙΝΕΙΤΟ Ο ΘΑΝΩΝ -, ΜΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (ΕΜΜΕΣΗ ΒΛΑΒΗ) – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟ, ΤΕΚΝΑ, ΠΕΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΑ.
Άρθρα 681 Α, 914 επ ΑΚ, 932 ΑΚ, 299 ΑΚ
ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 3192
Είσοδος ΙΧΕ αυτοκινήτου σε επαρχιακή οδό από κάθετη οδό, η οποία εξυπηρετεί μόνο παρόδιες ιδιοκτησίες. Δεν ισχύει η εκ των δεξιών προτεραιότητα στην περίπτωση αυτή. Ο θανών επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα όταν αιφνιδίως από την κάθετη οδό το ΙΧΕ του ανέκοψε την πορεία και προκάλεσε τον θάνατό του. Αποκλειστική υπαιτιότητα οδηγού του ΙΧ αυτοκινήτου. Την ίδια μέρα και στο άκουσμα του θανάτου του γιού του ο πατέρας του θανόντος υπέστη ανακοπή καρδίας και πέθανε. Δεν μπορεί να αξιωθεί αποζημίωση, ως έμμεση βλάβη.
Η αγωγή ασκήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας με κριτήριο τον τόπο του ατυχήματος (συντρέχουσα δωσιδικία). Το Δικαστήριο επιδίκασε το συνολικό ποσό των 258.000,00 € στην σύζυγο ατομικά, το ποσό των 171.300,00 στο πρώτο τέκνο και το ποσό των 174.000,00 € στο δεύτερο τέκνο ως διατροφή και χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης. Επίσης επιδίκασε το ποσό των 40.000,00 € στον πεθερό και το ποσό των 40.000,00 € στην πεθερά ομοίως για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.
Η υπόθεση δεν έχει καταστεί τελεσίδικη.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 22-10-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s