ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΡΘΡΑ: 1, 2, 12, 14, 26 παρ. 1, 27, 51, 53, 57, 61 επ. 79, 98 ΠΚ και άρθρου 25 παρ. 1β 2 επ του Ν. 1882/90 ως αντικ. με Ν. 3220/04 & 3.943/11.

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 3207

 

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο. Επιβολή τέλους χρήσης απαλλοτριωμένης ζώνης επί της ΕΟ Πρέβεζας – Ιωαννίνων για την κατασκευή κυκλοφοριακής σύνδεσης καταστήματος με την οδό. Τα τέλη επιβάλλονται ανελλιπώς από το έτος 2011 και μετά και βεβαιώνονται στην ΔΟΥ, χωρίς ο κόμβος σύνδεσης να έχει ουδέποτε κατασκευασθεί. Ο κατηγορούμενος, θεωρώντας ότι δεν οφείλει αφού δεν κάνει χρήση κόμβου, δεν προέβη σε ένδικα μέσα με αποτέλεσμα η οφειλή να καταστεί απρόσβλητη.

Σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ ΤΕΟ ΑΕ, ΔΕΣΕ και Περιφέρειας Ηπείρου. Δεν έχει συσταθεί ακόμη διάδοχος φορέας της ΤΕΟ ΑΕ ούτε έχουν μεταφερθεί οι αρμοδιότητές της.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας, κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο, κρίνοντας ότι ασχέτως της νομιμότητας ή μη της βεβαίωσης στη ΔΟΥ, καμία υπαιτιότητα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο δεν βαρύνει τον κατηγορούμενο, αφού δεν υφίσταται το στοιχείο του δόλου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 6-2-2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s