ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ νέο κουρεμα χρεους σε ποσοστο 67%.

 

Ν. 3869/2010 άρθρο 4 παρ. 1

Προσωρινό αρχείο μας

ο αιτών και εντολέας μας είναι δημόσιος υπάλληλος με καθαρό μηνιαίο εισόδημα 1.356,45 ευρώ. Η σύζυγός του είναι από το έτος 2011 μέχρι και σήμερα άνεργη. Έχουν τρία ανήλικα τέκνα και δεν διαθέτουν κανένα άλλο εισόδημα. Επίσης διαθέτει μία μελλοντικώς αναγερθησόμενη οριζόντια ιδιοκτησία και ένα αυτοκίνητο.

Ο οφειλέτης έπρεπε να καταβάλει στους πιστωτές σε μηνιαία βάση, για να είναι συνεπής ως προς τους πιστωτές του, συνολικά το ποσό των 360,00 ευρώ περίπου.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του ρυθμίζοντας τα χρέη του αιτούντος ως εξής: επέβαλλε μηνιαίες καταβολές ύψους 180,00 ευρώ για το χρονικό διάστημα των 4 πρώτων ετών και 7 μηνών συμμέτρως κατανεμημένες προς όλους τους πιστωτές. Επίσης, εξαίρεσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας του αιτούντος και τον υποχρέωσε να καταβάλλει για τη διάσωσή της, 112 ισόποσες μηνιαίες δόσεις του ποσού των 40,02 ευρώ για χρονικό διάστημα 9 ετών και 4 μηνών επιπλέον. Τέλος, εξαίρεσε από την εκποίηση το οικόπεδό του.

Συνεπώς ο οφειλέτης θα καταβάλει κατά το χρονικό διάστημα αυτών των 14 ετών, συνολικά 14.702,91 ευρώ έναντι της αρχικής οφειλής του που κυμαινόταν στα 44.112,71 ευρώ. Πρόκειται για ένα «κούρεμα» χρέους της τάξεως του 67%.

                                                                       Υπόθεση του γραφείου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s