ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΧΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΩΝ.

(Άρθρα 1, 29 παρ. 1 του Ν.2971/01, 10, 66 παρ. 1 του Ν.3028/02)

Αριθμός αρχείου μας 3361

Κατασκευή επίχωσης άνευ αδείας, εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού σε χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Κατάσταση ανάγκης λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στην εν λόγω περιοχή της Πρέβεζας (Μύτικας), μετά από έντονη βροχόπτωση και κίνδυνο κατάρρευσης δημοσίου δρόμου και οικιών. Παρότι ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες και η αρχαιολογία, δεν υπήρχε χρόνος για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Απαιτούμενος χρόνος τότε, για την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας, τουλάχιστον ένα έτος.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και την κατάσταση ανάγκης ως λόγο άρσης του αδίκου χαρακτήρα της πράξης της διοίκησης να προχωρήσει στην επίχωση του αιγιαλού, πριν επιτύχει προηγούμενα την έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Ειδικότερα δέχθηκε ότι δεν ήταν άδικη η πράξη αφού τελέσθηκε για να αποτρέψει παρόντα και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο ο οποίος απειλούσε δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία, θέτοντας σε κίνδυνο και την ασφάλεια των συγκοινωνιών.
Αθώωση των κατηγορουμένων υπαλλήλων (του προϊσταμένου υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και του προέδρου τοπικής κοινότητας του οικείου Δήμου).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 10/1/2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s