ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Άρθρα 7 παρ. 4β της 9Α /2005 Πυροσβ. Διάταξης.

 

Ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώπιον του Πταισματοδικείου Πρέβεζας, καθώς ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από την – Επιτροπή Ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων ΟΤΑ – στην Κοινότητα ….. Ν Πρέβεζας, διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων της πυροσβεστικής νομοθεσίας σε χωματερή, η οποία δεν πληρούσε τα μέτρα που προβλέπονται για την αντιπυρική προστασία. Ελλιπής περίφραξη κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 4β της 9Α /2005 Πυροσβεστικής Διάταξης, δεν υπήρχε διάνοιξη αποψιλωμένης βλάστησης ζώνης πλάτους τουλάχιστον πενήντα μέτρων περιμετρικά της περίφραξης, δεν έχει γίνει πλήρης επιχωμάτωση των απορριμμάτων.

Ορθώς έγινε η παραπομπή για παραβίαση πυροσβεστικής διάταξης και όχι για υποβάθμιση περιβάλλοντος, όπως παγίως και εσφαλμένως γίνεται κάθε φορά που υπάρχει διαπίστωση παραβάσεων της πυροσβεστικής νομοθεσίας σε χωματερές, αφού εν προκειμένω, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις δεν συνδέονται αιτιωδώς με υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Απαλλαγή του κατηγορουμένου προέδρου Κοινότητας μετά την άμεση συμμόρφωση με τις υποδείξεις της επιτροπής και τη διαπίστωση της έλλειψης δόλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-1-2016

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s