ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΔΥΣΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ – ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ – CAPITAL CONTROLS.

 

(αρθρ. 66 ΕισΝΚΠολΔ, 661 ΚπολΔ, 281, 597, 432, 330, 340, 342, 341 ΑΚ).

 

Προσωρινό αρχείο μας.

 

Ο αντίδικος, εκμισθωτής ακινήτου στην παραλία της Πρέβεζας, άσκησε αγωγή απόδοσης μισθίου λόγω επανειλημμένης δυστροπίας, κατά της εντολέως μας για μη καταβολή του συμφωνημένου μισθώματος.

Είχε προηγηθεί ολιγοήμερη καταβολή του μισθώματος το μήνα Μάιο του 2015. Η δεύτερη καθυστέρηση αφορούσε το μίσθωμα Ιουλίου του ίδιου έτους, αμέσως μετά την επιβολή των capital controls. Ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως δικαιώματος, αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς μας η δεύτερη καθυστέρηση δεν οφείλονταν σε δυστροπία, αλλά σε εύλογη αιτία λόγω αντικειμενική αδυναμία συνιστάμενη αφενός στην επιβολή των capital controls και αφετέρου, στο θάνατο στενού συγγενικού προσώπου της εντολέως μας.

Το Δικαστήριο, δέχθηκε ότι υπήρξε επανειλημμένη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθωμάτων και ότι από την καθυστέρηση αυτή τεκμαίρεται επανειλημμένη δυστροπία την οποία δεν αίρει η μεταγενέστερη καταβολή των μισθωμάτων. Πλην όμως, ότι οι συνθήκες που περιέχονται στους ισχυρισμούς μας, καθιστούν την άσκηση του δικαιώματος του αντιδίκου (για αποβολή της εντολέως μας – μισθώτριας), μη ανεκτή κατά την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στην κρίση του Δικαστηρίου, ότι κατά τα προηγούμενα 9 έτη δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην καταβολή των μισθωμάτων εκ μέρους της μισθώτριας.

Το Δικαστήριο αποδεχόμενο την ένστασή μου η οποία υποβλήθηκε προσηκόντως, απέρριψε την αγωγή του αντιδίκου.

Υπόθεση του γραφείου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s