ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΖΩΟΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΥΦ’ ΟΡΩΝ 4411/16. ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΕΥΗΘΕΙΑΣ.

(αρθρ. 34, 42 παρ 1, 47 παρ 1 ΠΚ και 1 παρ 1-3 Ν 1300/82)

 

Αριθμός αρχείου μας 3593

 

Απόπειρα ζωοκλοπής εις βάρος εντολέα μας, ο οποίος διατηρεί ποιμνιοστάσιο στην περιοχή, με συμμετοχή δεύτερου προσώπου ως απλού συνεργού – τσιλιαδόρου. Καταδίωξη και σύλληψη. Το πρωτόδικο Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο των κατηγορουμένων σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και τη δεύτερη σε 6 μήνες. Στο παρελθόν, οι δράστες έχουν κατ’ επανάληψη μηνύσει τον εντολέα μας για διάφορα φανταστικά αδικήματα, αλλά οι μηνύσεις έχουν τεθεί στο αρχείο με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημ/κων αρχικά και με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών στη συνέχεια μετά από έφεσή τους κατά της προηγούμενης διάταξης. Πρόκληση δύο φορές πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις του μηνυτή, από άγνωστους δράστες και με βάσιμες υποψίες τέλεσής τους από τους ίδιους εδώ κατηγορούμενος, χωρίς άσκηση ποινικής δίωξης. Οι μηνυόμενοι στο παρελθόν έχουν κατ’ επανάληψη λάβει τη θέση του μηνυτή εναντίον άλλων κατοίκων της περιοχής, χωρίς οι μηνύσεις τους να ευδοκιμήσουν.

Στο Εφετείο, ο αυτουργός, ο οποίος μετήλθε της ανωτέρω στοχευμένης συμπεριφοράς, προέβαλλε τον αυτοτελή ισχυρισμό περί ευήθειας ζητώντας να κριθεί ακαταλόγιστος.

Το Δικαστήριο, αφού απέρριψε τον αυτοτελή ισχυρισμό, καταδίκασε τον αυτουργό με ποινή φυλάκισης, ενώ όσον αφορά τον συνεργό έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη βάσει του Ν 4411/2016, αφού η επιβληθείσα πρωτοδίκως ποινή πριν την έκδοση του νόμου, ήταν μικρότερη των 6 μηνών.

 

Υπόθεση του γραφείου μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s