ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ – ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΤΟΣ, ΕΝΩ  ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ – ΑΚΥΡΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

(Άρθρα 259, 263 ΠΚ σε συνδ. με αρθρ. 80 παρ. 6 Ν. 3463/2006 και αρθρ. 2 παρ. 2 περ. α’ ΠΔ 180/1979, 3/1996 αστυνομική διάταξη, υπ’ αριθμ 293/2015 Γνωμοδότηση του Ε τμήματος του ΝΣΚ).

Αριθμός αρχείου μας 3594

Η υπόθεση αφορά χρονικό διάστημα πριν την μεταφορά της αρμοδιότητας για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προσωρινή σφράγιση) στην Αστυνομία.

Ο αντιδήμαρχος εντολέας μας, κατηγορήθηκε, ότι ενεργώντας με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις που συνιστούσαν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, παρέβη το καθήκον της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο περιουσιακό όφελος. Ειδικότερα, ενώ είχαν κοινοποιηθεί στο Δήμο επανειλημμένες παραβάσεις της με αριθμό 3/1996 αστυνομικής διάταξης περί λειτουργίας μουσικών οργάνων χωρίς άδεια (πάνω από 3 για κάθε ένα) καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο αντιδήμαρχος παρότι είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση κατ’ άρθρο 80 παρ. 6 Ν. 3463/2006 σε συνδ. με άρθρο 2 παρ. 2 περ. α’ του ΠΔ 180/79, όπως εντός 15 ημερών από την κοινοποίησή τους στο Δήμο να προβεί σε προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και σφράγιση των καταστημάτων, δεν το έπραξε. Τα καταστήματα αυτά διέθεταν όμως άδεια μουσικής για τις προηγούμενες χρονιές.

Το Δικαστήριο δεχόμενο την με αριθμ. πρωτ. 19421/24-6-2016 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κώστα Πουλάκη, με την οποία έγινε δεκτή η υπ’ αριθμ 293/2015 Γνωμοδότηση του Ε τμήματος του ΝΣΚ, κατόπιν υποβολής σχετικού ερωτήματος από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., δέχθηκε ότι εσφαλμένα και παρά το νόμο δίδεται στις άδειες χρήσης μουσικών οργάνων από τους Δήμους, χρονικός περιορισμός. Κατά συνέπεια τα συγκεκριμένα καταστήματα εφόσον διέθεταν από το προηγούμενο έτος άδεια μουσικών οργάνων η οποία δεν είχε ανακληθεί, αυτή ήταν νόμιμη και σε ισχύ. Επομένως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για επιβολή διοικητικών κυρώσεων και κατά συνέπεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε ουδεμία παράβαση υπέπεσε.

Υπόθεση του γραφείου μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s