ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ – ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Άρθρα 1510, απρ. 3 του Α.Κ., και  1532 του Α.Κ., 1533 παρ. 1, 3, 4 ΑΚ.

 

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από το θείο και τη θεία των ανηλίκων, εκ της πατρικής γραμμής, για την ανάθεση σ’ αυτούς της προσωρινής επιμέλειας των ανηλίκων ανιψιών.

Αδυναμία μητέρας ν’ ανταποκριθεί στα γονεϊκά της καθήκοντα. Από τα πρώτα χρόνια της κοινής τους συμβίωσης αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αδυναμία πατέρα να επιμελείται του προσώπου των ανηλίκων, λόγω επαγγελματικής απασχόλησης στη Γερμανία. Εγκατάσταση των ανηλίκων στην οικία του θείου και της θείας και άτυπη ανάθεση της επιμέλειας αυτών στη θεία και στο θείο για πάνω από 10 χρόνια. Πραγματική ανάληψη αποκλειστικής φροντίδας και διαπαιδαγώγησης των ανηλίκων από τους θείους τους, για όλο αυτό το ως άνω χρονικό διάστημα.

Αμετάκλητη λύση του γάμου των γονέων των ανηλίκων και έκδοση διαζυγίου. Εγκατάσταση και διαμονή μητέρας όλ’ αυτά τα 10 χρόνια σε ξεχωριστή κατοικία από αυτή των ανηλίκων. Αναπηρία της μητέρας σε ποσοστό 67%, λόγω της ψυχιατρικής της νόσου, δίχως προοπτική βελτίωσης. Τυπική και διόλου ουσιαστική επικοινωνία της μητέρας με τα ανήλικα τέκνα της 5 – 6 φορές το χρόνο. Θάνατος του πατέρα των ανηλίκων. Πιθανολόγηση επείγουσας περίπτωσης.

Δεκτή η αίτηση. Αφαίρεση προσωρινά της επιμέλειας των ανηλίκων από τη μητέρα τους και προσωρινή ανάθεσή της στο θείο και τη θεία τους – αιτούντες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ : 16-10-2017

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s