ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ – ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΠ ΤΟΥ ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΔΙΑΣΩΛΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΠΑΝ/ΚΟΥ ΝΟΣΟΚ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΑ, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΝΑΡΚΩΣΗ –  ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΜ. ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΕΣ) – ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΚΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΠΡΒΕΖΑΣ – ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ.

(Αρ. 308 παρ 3,  322 παρ 1 και 2, ΚΠοινΔ).

Αρ φακ 2858.

Η παραπομπή στηρίχθηκε στην από … έκθεση τοξικολογικής ανάλυσης του εργαστηρίου τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με την οποία, στο δείγμα αίματος το οποίο ελήφθη από το θύμα – εντολέα μας μετά το ατύχημα και αφού είχε προηγούμενα διασωληνωθεί λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ανιχνευθήκαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 234,3 ng/ml αίματος.

Η έκθεση αυτή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον  εντολέα μας προκειμένου να λάβει γνώση της και να αμυνθεί, ασκώντας τα δικαιώματά της. Για πρώτη φορά έλαβε γνώση αυτής, όταν έλαβε αντίγραφα εκ της ποινικής δικογραφίας.

Όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. πρωτ. ..61/9-9-.. ιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση του χειρούργου επιμελητή Α του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας ΣΠ, ο οποίος ήταν ο ιατρός που υποδέχθηκε το θύμα κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο και το έθεσε σε καταστολή, λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί από το ατύχημα, και λόγω έντονης διέγερσης, του έγινε εξ αρχής bolus  και συνεχή ροή της ουσίας που χρησιμοποιείται μόνο για ενδοσοκομιακή χρήση Dormisum (midazolam), και στη συνέχεια διασωλήνωση με μυοχάλαση (atracunrum diazepam). Σύμφωνα με την ίδια ιατρική βεβαίωση :«…Επομένως η ανεύρεση βενζοδιαζεπάμης στην εξέταση αίματος τοξολογικής με αρ. πρωτ. ..46/ 10-10-.., που πραγματοποιήθηκε στο τοξολογικό εργαστήριο του Αγίου Ανδρέα Πατρών, έχει σχέση με φαρμακευτικούς χειρισμούς στα ΤΕΠ».

Ίδια ακριβώς περίπτωση έχει ξανασυμβεί στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας, οπότε και εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 196/09 απόφαση του Μ Πρ Πρέβεζας, η οποία έκανε δεκτό ότι η ουσία (midazolam) προορίζεται για ενδονοσοκομειακή μόνο χορήγηση, και κατά ακολουθία δέχθηκε ότι ο  συγκεκριμένος οδηγός δεν οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών.

 

Κατά της απευθείας αυτής κλήσης, ασκήσαμε προσφυγή ενώπιον του κ Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Επί της προσφυγής μας αυτής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 43/.. διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, η οποία υιοθέτησε την προσφυγή μας και πρότεινε να μη γίνει κατηγορία.

Στη συνέχεια, εκδόθηκε το υπ’ αριθμ. 1/20.. βούλευμα του συμβουλίου Πλημ/κών Πρέβεζας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή μας και αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία, διότι ο εντολέας μας αποδεδειγμένα δεν οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εν προκειμένω, ο εντολέας μας, αρχικά διώχθηκε για παράβαση του άρθρ. 3459/06 αρθρ. 25 παρ 1, το οποίο, προέβλεπε : α) ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 ετών, β) στέρηση της άδειας οδήγησης για τουλάχιστον 2 έτη και γ) χρηματική ποινή 29.000,00 €. Αυτές οι ποινές θα του επιβάλλονταν κατ’ ελάχιστο, αν δεν είχε κατορθώσει να αποδείξει ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα του, αφορούσαν τη νάρκωση που του χορήγησε το νοσοκομείο!

Ημερομηνία επεξεργασίας 20/11/2017

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s