ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ – ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥ – ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ.

 

(Άρθρα 914, 929, 932, 930 παρ. 3 ΑΚ)

 

Αριθμός αρχείου μας ……

 

Τροχαίο ατύχημα στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Πρέβεζας – Αγίων Αποστόλων. Παραβίαση προτεραιότητας από τον αντίδικο ο οποίος κινούμενος επί της ΕΟ με κατεύθυνση προς Νεοχώρι, αποφάσισε να διασχίσει κάθετα το αντίθετο ρεύμα πορείας με σκοπό να εισέλθει στη διασταύρωση προς Εργατικές Κατοικίες Μαργαρώνας, διακόπτοντας την πορεία της μοτοσικλέτας. Μερική ρήξη οπισθίου χιαστού και περιφερειακή ρήξη οπισθίου κέρατος έσω μηνίσκου εντολέας μας.

Αγωγή για:

-Αποζημίωση ηθικής βλάβης από τον τραυματισμό και την ταλαιπωρία της ανάρρωσης.

-Δαπάνη για απασχόληση τρίτου ως βοηθού, αφού ο τραυματίας αδυνατούσε να αυτοεξυπηρετηθεί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Ακόμη και στην περίπτωση όπου, αντί για αποκλειστικής νοσοκόμας χρησιμοποιηθεί πρόσωπο της οικογενείας το οποίο αναλώνοντας προσωπικό χρόνο παρείχε υπηρεσίες στον τραυματία, ο ζημιώσας εξακολουθεί να οφείλει την καταβολή της σχετικής δαπάνης.

-Δαπάνη για την επισκευή της μοτοσικλέτας.

-Δαπάνη για διαφυγόντα κέρδη λόγω απώλειας κυψελών μελισσών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, αλλά και παραγωγής μελιού.

Η αντίδικος ασφαλιστική εταιρία, αφού ασκήθηκε η αγωγή, παραμονές της εκδικάσεώς της στο ακροατήριο, προσφέρθηκε στο συμβιβασμό της υπόθεσης, καταβάλλοντας την αποζημίωση.

 

Η απόπειρα συμβιβασμού επιχειρείται πάντα, από νομικό παραστάτη που γνωρίζει τα δικαιώματά μας και τι μπορούμε να ζητήσουμε, και αφού έχει ήδη ασκηθεί η αγωγή. Μόνο η επίδοση της αγωγής δημιουργεί την έναρξη τοκοφορίας της απαίτησής μας, λειτουργώντας πιεστικά πλέον για την ασφαλιστική εταιρία. Ο χρόνος καθυστέρησης ασκήσεως αγωγής είναι πάντα εις βάρος του ζημιωθέντος, ο οποίος όσο καθυστερεί, οι απαιτήσεις του δεν έχουν ακόμη λάβει μορφή νόμιμης διεκδίκησης. Εφόσον ασκηθεί η αγωγή, τότε οι απαιτήσεις του συγκεκριμενοποιούνται και υπάρχει θέμα συζήτησης με την ασφαλιστική εταιρία.

 

Φυσικά και δεν έχουμε υποχρέωση να μας εξετάσει ο γιατρός της ασφαλιστικής εταιρίας. Κατεβάζουμε το παντελόνι, μόνο στο δικό μας γιατρό! Η ασφαλιστική εταιρία αναθέτοντας σε γιατρό να σας εξετάσει, δεν ενεργεί για τη διασφάλιση των δικών σας, αλλά των δικών της δικαιωμάτων! Η ασφαλιστική εταιρία που ζητά τέτοιου είδους προσωπική εξέταση, οφείλει προηγούμενα, να μας διασφαλίσει ότι σε περίπτωση διαπίστωσης της ζημιάς μας, ότι θα μας αποζημιώσει. Αρμόδιος λοιπόν είναι πάντα ο πληρεξούσιος Δικηγόρος μας στον οποίο και απευθυνόμαστε ή κατευθύνουμε όποιον μας ζητά προσωπικές πληροφορίες!

Υπόθεση του γραφείου μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s