ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Η ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ.

  (άρθρα 681Α σε συνδυαμό με 666, 667, 670 έως 676 ΚπολΔ ως ίσχυαν πριν την εισαγωγή του Ν 4335/2015, 34 παρ. 1 εδ. α’ και παρ. 5 του ν. 2696/1999 (ΚΟΚ), 21 παρ. 1 του ΚΟΚ)

  Αριθμός αρχείου μας 3708

Δίκυκλο μοτοποδήλατο, κινείται επί της ως παραλιακής οδού Σπηλιάδου με κατεύθυνση από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας προς το Δικαστικό Μέγαρο Πρέβεζας και με ταχύτητα που δεν υπερέβαινε τα 20 χλμ/ώρα. Στην προσπάθειά του ο οδηγός του, να αποφύγει προπορευόμενο όχημα που ακινητοποιείται αιφνιδίως, χάνει την ισορροπία τους και ανατρέπεται, χωρίς να έλθει σε επαφή με το όχημα αυτό. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο τραυματισμός του μοτοποδηλάτη.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι: «… Το ένδικο τροχαίο ατύχημα οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα και δη σε αμέλεια του πρώτου εναγομένου, αφού αυτός ακινητοποίησε αιφνίδια και ανέλεγκτα το όχημα του επί της πολυσύχναστης οδού Σπηλιάδου, χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορούσε να πράξει τούτο χωρίς κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού και χωρίς να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τους δείκτες κατεύθυνσης και χωρίς να φέρει το όχημά του όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει την ενάγουσα που κινούνταν σύννομα όπισθεν αυτού και να προκληθεί το ένδικο τροχαίο συμβάν…»

Το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στην ενάγουσα και κήρυξε την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή ως προς ένα τμήμα της καταψηφιστικής της διάταξης.

 

Υπόθεση του γραφείου μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s