ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ Ο,600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ – ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΟΔΗΓΟΣ ΙΧ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΠΕΝΤΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΑΡΙΘΜ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 2157

             (Aρθρα 667, 670 έως 676, 681α ΚΠολΔ, 297, 298, 299, 300 εδ. Β’, 345, 346, 481 επ., 914, 926, 932 ΑΚ, 2, 4, 9, 10, Ν.ΓΠΝ/1911, 10 Ν. 489/76, 907, 908 παρ. 1δ, 176, 178 ΚπολΔ)

Στο 0,600 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστρίου – Κηφισσιάς του Δήμου Φαναρίου Πρέβεζας οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του, εισήλθε αιφνίδια και υπό πέδηση στο αντίθετο προς τη πορεία του ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με αντιθέτως κινούμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο έβαινε κανονικά στην πορεία του.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας, έκρινε ότι η ένδικη σύγκρουση οφείλονταν σε αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού που εισήλθε αιφνίδια στο αντίθετο προς τη πορεία του ρεύμα κυκλοφορίας. Η κρίση του Δικαστηρίου σχηματίσθηκε από τις προανακριτικές καταθέσεις, τα ίχνη πέδησης και σύγκρουσης επί του οδοστρώματος και την εξώδικη ομολογία του οδηγού του α οχήματος περί αποκλειστικής του υπαιτιότητας.

Από το ατύχημα αυτό, το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της εντολέως μας  υπέστη ολοσχερή καταστροφή υπό οικονομική έννοια, καθόσον η δαπάνη αποκατάστασης των βλαβών του υπερέβαινε  σημαντικά το κόστος για την απόκτηση ενός άλλου ισάξιου με το ζημιωμένο αυτοκίνητο.

Επίσης, αποδείχθηκε ότι από την ένδικη σύγκρουση τραυματίστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος, δύο ενήλικες και πέντε ανήλικα τέκνα. Μακρά νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη φροντίδα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας επιδίκασε αποζημίωση για την καταστροφή του οχήματος και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης σε όλα τα θύματα ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή για το ήμισυ των επιδικασθέντων χρηματικών ποσών.

Η αντίδικος ασφαλιστική εταιρία δεν προέβη σε άσκηση εφέσεως αποδεχόμενη το αποτέλεσμα της πρωτόδικης δίκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 5/6/2018

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s