Αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους Βαλανιδοράχης.

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους Βαλανιδοράχης.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ήταν μια σύνθετη νομική διαδικασία, για την οποία εργασθήκαμε εντατικά, επί πολλούς μήνες, με την αρωγή ειδικών επιστημόνων (νομικών, περιβαλλοντολόγων, πολεοδόμων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, δασολόγων, τοπογράφων μηχανικών), υπό άκρα επαγγελματική εχεμύθεια.

Το δάσος Βαλανιδοράχης περνώντας στα χέρια ευπατρίδη Ηπειρώτη, θα παραμείνει δάσος για πάντα και οι παραλίες του ανοιχτές και προσβάσιμες. Θα συνεχίζει να προστατεύεται και θα καταστεί σημείο κατατεθέν για τη Δυτική Ελλάδα. Θα προσφέρει οξυγόνο, για το περιβάλλον, την οικονομία και τους ανθρώπους του τόπου.

Οι επίδοξοι καταπατητές, αφιονισμένοι αρνητές της έννομης τάξης συνδαιτυμόνες κομματικών γραφείων και σε όσοι τους υπέθαλψαν, θα λάβουν τις απογοητευτικές απαντήσεις τους, στις αναρτήσεις των στοιχείων του κτηματολογίου τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστούμε θερμά τους εντολείς μας και ιδιαίτερα την οικογένεια των Αλέξανδρου και Αχιλλέα Δημάκου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε στο μεγαλύτερο έργο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής μας. Για την αμέριστη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν επί 30 χρόνια που χειριζόμαστε την υπόθεση του δάσους. Για την άκαμπτη υπομονή και αφοσίωσή τους στην προστασία του επί 91 χρόνια, ώστε να το παραδίδουν σήμερα ως το μόνο διαχειρισμένο και προστατευμένο δάσος του Νομού Πρέβεζας.

Ελπίζουμε η προσπάθεια της οικογένειας Δημάκου, να βρει γόνιμο έδαφος στην ευοίωνη αυτή χρονική συγκυρία. Να καταξιωθεί στη συνείδηση αυτών «που κοιτούν το δάσος». Να μη θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία ώστε να μεγαλώσει το αποτύπωμα του Νομού Πρέβεζας στο χάρτη της Ελλάδας. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να πάψουν τα παιδιά μας να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s