ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ

ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ

Αφορά την κατάθεση μήνυσης και την έκδοση διαταγής πληρωμής κατά δύο μηνυμένων – καθ’ων οι οποίοι διέπραξαν το αδίκημα της αγοράς ευπαθών γεωργικών προϊόντων και της μη καταβολής του τιμήματος τους στον εκκαλών, ενεργώντας η πρώτη ως έμπορος αγροτικών προϊόντων και ο δεύτερος ως μεσάζων.

Συγκεκριμένα, ο εκκαλών και οι μηνυμένοι συμφώνησαν την αγορά από τον πρώτο, ποσότητας πορτοκαλιών, η οποία συνελλέγη από τους δεύτερους. Οι μηνυμένοι κατέβαλλαν ένα μικρό τμήμα της οφειλής τους ενώ για το υπόλοιπο ποσό, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων του εκκαλούντος, απέστειλαν συναλλαγματική. Η συναλλαγματική αυτή όμως, ουδέποτε εξοφλήθηκε κατά την λήξη της.

Έτσι, ο παθών προέβη α) σε έκδοση διαταγής πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, και β) σε άσκηση μήνυσης εις βάρος των μηνυμένων για την καταβολή του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού.

Οι μηνυμένοι οι οποίοι συστηματικά ενεργούσαν ανάλογες παράνομες πράξεις, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό (Λατινική Αμερική). Κάποια στιγμή θα καταδικασθούν έστω και ερήμην.

          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 8-5-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s