Σε προηγούμενες αναρτήσεις στο site μας, αναφερθήκαμε στις παράνομες πρακτικές που ακολουθούν οι τράπεζες, αποστέλλοντας στοιχεία προσωπικών αλλά και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, σε εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες στη συνέχεια, λειτουργώντας σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας (ήδη έχει συσταθεί επιτροπή για την κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας εισπρακτικών εταιριών), ενοχλούν συστηματικά τους δανειολήπτες, με αγένεια, επιθετικότητα και ασέβεια.

Εν προκειμένω, τραπεζική εταιρία που διατηρεί υποκατάστημα στην Πρέβεζα, απέστειλε τον φάκελο υπόθεσης δανείου σε εισπρακτική εταιρία η οποία λειτουργούσε συγκεκαλυμμένα υπό το προσωπείο δικηγορικού γραφείου. Το προσωπικό του γραφείου καμία σχέση δεν είχε με το δικηγορικό λειτούργημα. Αποτελούνταν από άξεστα άτομα ειδικευμένα να μιλούν με θράσος και αγένεια, επάνω στην ομιλία του δανειολήπτη, επιτακτικά, ειρωνικά και ενοχλητικά αφού όλα τα τηλεφωνήματα προς τον ηλικιωμένο δανειολήπτη γίνονταν μεσημεριανές ώρες.

Παρά τις παρακλήσεις του δανειολήπτη να μην ξαναενοχληθεί, παρότι χορήγησε τα στοιχεία του πληρεξουσίου δικηγόρου του και παρακάλεσε στο εξής να απευθυνθούν σε αυτόν (πληρεξούσιο Δικηγόρο), παρότι ο ίδιος ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δανειολήπτη επικοινώνησε με την εισπρακτική εταιρία, τα τηλεφωνήματα συνεχίζονταν προς τον δανειολήπτη προσωπικά, με ύφος και πεζοδρομιακές εκφράσεις του είδους: «Παππού από εδώ και πέρα θα τα λέμε συχνά… Όταν έπαιρνες τα λεφτά δεν ήξερες τι χρωστούσες;»

Λεπτομέρεια: Ο δανειολήπτης είχε ήδη απαλλαγεί κάθε ευθύνης για το συγκεκριμένο δάνειο, αφού μετά από αγωγή του, είχε κριθεί αμετακλήτως ότι η δανειακή σύμβασή του είχε πλαστογραφηθεί από τρίτα πρόσωπα με συμμετοχή προσωπικού της τράπεζας!!! Ο ίδιος είχε κριθεί ότι δεν είχε καμία συμμετοχή, και καμία δοσοληψία με την τράπεζα. Η τράπεζα δε είχε ήδη κληθεί με δικαστική απόφαση να τον αποζημιώσει και αυτόν, αλλά και άλλα άτομα που είχαν πέσει θύματα της πρακτικής του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της πόλης μας!

Ο ηλικιωμένος άσκησε αγωγή κατά της τράπεζας ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, από την παράνομη συμπεριφορά της. Η υπόθεση συζητούνταν μετά από αναβολή που είχε ζητήσει η τράπεζα, στις 2-6-2015, ενώπιον του Μ Πρ Πρέβεζας. Την ημέρα εκείνη, η τράπεζα προκειμένου να μη συζητηθεί η υπόθεση και να παραιτηθεί ο ηλικιωμένος από οποιαδήποτε αστική και ποινική απαίτησή του εναντίον της, αποδέχθηκε την ευθύνη της, και δέχθηκε να αποζημιώσει τον «δανειολήπτη», που τελικά μόνο δανειολήπτης δεν ήταν, με ένα …πενταψήφιο χρηματικό ποσό!

Κατά συνέπεια, μπορείτε να προστατευθείτε επαρκέστατα, εφόσον γνωρίζετε τα δικαιώματά σας, δεδομένου ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, χρήζει μεν πολλών βελτιώσεων και διορθώσεων, είναι επαρκές όμως για την προστασία των δικαιωμάτων σας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας του ίδιου φακέλου (ΤΡΑΠΕΖΕΣ).

Υπόθεση του αρχείου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s