ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ 3ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΣ – ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ – ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Άρθρα 1, 14, 15, 16, 18, 26, 28, 51 επ., 53, 61 επ, 79, 302 παρ.1, 2 ΠΚ.

 

Ποινική δίωξη ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Πρέβεζας, κατά του κατηγορουμένου, για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας δια παραλείψεως και συγκεκριμένα για τον θανάσιμο τραυματισμό της 3χρονης ανήλικης κόρης του. Ο κατηγορούμενος τυγχάνει ιδιοκτήτης – εκμεταλλευτής και υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια ανακατασκευών του καταστήματός του, είχε τοποθετηθεί πρόχειρα ένας ξύλινος πάγκος στο πλακόστρωτο (με υψομετρική διαφορά) του περιβάλλοντος χώρου του ΚΥΕ, με αποτέλεσμα η ανήλικη, η οποία βρισκόταν στο χώρο και έπαιζε, να σκαρφαλώσει στον ξύλινο πάγκο και αυτός να την καταπλακώσει στο κεφάλι προξενώντας της βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από την οποία προήλθε ο θάνατός της.

Το Δικαστήριο αποδεχόμενο τον ισχυρισμό μας κατ’ άρθρ. 302 παρ 2 ΠΚ, έκρινε ότι η ψυχική οδύνη που υπέστη ο κατηγορούμενος από τις συνέπειες της πράξης του που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του οικείου του (τέκνου αυτού), συνιστά λόγο μη υποβολής του σε ποινή και τον απάλλαξε από αυτή.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-1-2016

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s