ΠΤΩΧΕΥΣΗ – ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗΣ

Άρθρα 254 παρ.1, 411 εδ.α, 524 παρ.1 ΚΠολΔ, ΠτΚ

ΑΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 641

 

Ο αντίδικος άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτ/κείου Πρέβεζας δύο αγωγές οι οποίες αναφέρονται σε οφειλόμενο τίμημα από σύμβαση πωλήσεως αγροτικών προϊόντων οι οποίες συνεκδικάσθηκαν και απορρίφθηκαν.

Την ανωτέρω απόφαση ο εκκαλών – ενάγων, προσέβαλε ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων. Επ ΄αυτής εξεδόθη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων η οποία ανάβαλε την κρίση επί της ουσίας και διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των διαδίκων – η οποία δεν αποτελεί νέα απόδειξη – και την επ΄ ακροατηρίω εξέταση ενός μάρτυρος απόδειξης και του πρώτου εφεσιβλήτου καθώς αυτή η δυνατότητα παρέχεται στο δικαστήριο και στη διαδικασία της δευτεροβάθμιας δίκης κατ΄ άρθρ. 524 παρ.1.

Ο δεύτερος εναγόμενος και νυν εφεσίβλητος ο οποίος έχει πτωχεύσει και εκπροσωπείται από τον σύνδικο της πτωχεύσεως εκμεταλλεύεται επιχείρηση τυροκομείου. Σύσταση αφανούς εταιρίας μεταξύ των εφεσίβλητων. Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι ο ενάγων κατά τις γαλακτοκομικές περιόδους …… παρέδωσε στους εναγομένους περίπου 20.000 κιλά γάλα η αξία του οποίου δεν εξοφλήθηκε.

Δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη άτυπης συμφωνίας για καταβολή επιπλέον τιμής / κιλό πέραν των αναγραφομένων στα παραστατικά πωλήσεως.

Τέλος αποδείχθηκε ότι με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρεβέζης ο δεύτερος εναγόμενος κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης συνεπώς ο ενάγων για την μέχρι του χρόνου αυτού χρηματική απαίτησή του είναι πτωχευτικός πιστωτής, επομένως οι αγωγές καθ’ ό μέρος στρέφονται κατά του πτωχεύσαντος είναι απορριπτέες ως απαράδεκτες καθόσον αυτός υποχρεούται να ακολουθήσει την διαδικασία ελέγξεως των πιστώσεων. Για το υπόλοιπο ποσό που αφορά την ποσότητα γάλακτος που πούλησε στους εναγομένους μετά την κήρυξη της πτωχεύσεως του δεύτερου από αυτούς ο ενάγων είναι μεταπτωχευτικός πιστωτής δυνάμενος να επιμεληθεί της μεταπτωχευτικής περιουσίας του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-1-2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s