ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΚΑΡΠΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

 

(Άρθρ. 966 παρ. 3 ΚΠολΔ).

 (Εκκρεμής υπόθεση του γραφείου μας).

Μία γενναία απόφαση του Μ Πρ Βόλου εκδόθηκε επί αιτήσεως τράπεζας για μείωση τιμής πρώτης προσφοράς βιομηχανικής μονάδος παραγωγής ασφαλτικών προϊόντων, η οποία είναι εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Βόλου και η οποία εκπλειστηριάζονταν, μετά την αδυναμία της να ανταποκριθεί στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία την Ελλάδα λόγω  εξαφάνισης της βιομηχανικής και οικοδομικής παραγωγής.

Η ως άνω βιομηχανία ιδρύθηκε πριν από 10 μόλις χρόνια και λειτουργούσε εντός της ΒΙΠΕ. Μόνο οι κτηριακές εγκαταστάσεις που ανεγέρθησαν, η αγορά του καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, οι ειδικές εγκαταστάσεις και οι λοιπές δαπάνες για την ολοκλήρωσή του, κόστισαν 2.110.372,31. Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 18.125,76 τετραγωνικά μέτρα βρίσκεται εντός της κτηματικής περιφέρειας της πρώην Κοινότητας / και ήδη τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών, της Δημοτικής Ενότητας Φερών, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου (Παράρτημα), στη Β ΒΙΠΕ Βόλου.

Με προηγούμενη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, (κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων), που διόρθωσε την κατασχετήρια έκθεση και τις περιλήψεις της ως προς την αξία του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου, ως αξία του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου ορίστηκε το ποσό των 1.245.000 ευρώ και ως προς την τιμή της πρώτης προσφοράς το ποσό των 830.000 ευρώ.

 

Μετά από 2 άκαρπους πλειστηριασμούς η … τράπεζα επιδίωξε την μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς στο ποσό των 400.000,00 €.

Η εντολέας μας ισχυρίσθηκε τα εξής:

«…Η χρονική στιγμή κατά την οποία αποφάσισε η αντίδικος να ασκήσει τα καταδιωκτικά της μέτρα εναντίον μου, είναι εντελώς ατυχής, λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, η οποία και είναι ο αποκλειστικός λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου. Ούτε στο ελάχιστο δεν ευθύνομαι για την κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας η οποία με παρέσυρε. Η αξία της περιουσίας μου, δεν εκμηδενίσθηκε από τη μία ημέρα στην άλλη, αφού η βιομηχανική μονάδα μου εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση από την ημέρα της κατάσχεσης μέχρι και σήμερα. Αυτό που άλλαξε είναι η οικονομική δύναμη της αγοράς. Αν η κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, λοιπόν είναι ο βασικός παράγοντας της εξίσωσης που καθορίζει την αγοραστική δύναμη, με απλά μαθηματικά, τότε πράγματι, εγώ είμαι καταδικασμένη σαν εταιρία σε αφανισμό, αντί πινακίου φακής. Αν εξ αιτίας της συγκυρίας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ, δεν συνεκτιμηθεί ότι όσα εμείς επενδύσαμε σε χρήματα σε αυτή την εταιρία, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτή και να συνθέτουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ, και ευοδωθεί  η αίτηση της αντιδίκου εφόσον μειωθεί η τιμή πρώτης προσφοράς, η εταιρία μου θα περάσει στα χέρια της τράπεζας!

Αντιθέτως εάν μπορέσω να ξεπεράσω τον σκόπελο της δεδομένης χρονικής συγκυρίας, τότε θα μπορέσω να λειτουργήσω, να απασχολήσω προσωπικό, να παράγω, να προσφέρω στην Ελληνική οικονομία…»

 

Το Μ Πρ Βόλου με την υπ αριθμ. 145/2017 απόφασή του έκρινε ότι: «… ο λόγος μη ύπαρξης ενδιαφέροντος δεν είναι το ύψος της τιμής πρώτης προσφοράς του, αλλά κατά κύριο λόγο η έλλειψη ρευστότητας γενικά…» Κατόπιν αυτού έκανε μεν δεκτή την αίτηση εις βάρος της εντολέως μας διατάσσοντας τη διενέργεια νέου πλειστηριασμού, πλην όμως άφησε την τιμή πρώτης προσφοράς, στο ίδιο ποσό των 830.000,00 €.

     ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 28/2/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s