ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ – ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡ. 951 αρ 14 και 21 ΚΠολΔ.

 (Άρθρ. 951 ΚΠολΔ).

Αριθμός φακέλου 2858γ’.

 

Προκειμένου να ικανοποιήσουμε τελεσίδικη χρηματική απαίτηση του εντολέα μας, προβήκαμε σε κατάσχεση δύο ακινήτων του αντιδίκου στην Άρτα και ειδικότερα ενός ισογείου καταστήματος και του 50% εξ αδιαιρέτου μίας οικίας, ιδιοκτησίας του.

Ο αντίδικος άσκησε ανακοπή και αίτηση αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του αρμοδίου Μ Πρ Άρτας, επικαλούμενος καταχρηστικότητα λόγω της κατασχέσεως περισσοτέρων ακινήτων από όσα ήταν αρκετά (δηλαδή μόνο του ενός εξ αυτών) για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μας διά της εκπλειστηρίασής τους.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής με την αιτιολογία ότι: «…Με τέτοιο αίτημα η ανακοπή πιθανολογείται ότι θα απορριφθεί ως απαράδεκτη διότι ο μοναδικός λόγος αυτής δεν είναι νόμιμος, δεδομένου ότι η παράβαση της διάταξης του άρθρου 951 παρ 2 ΚΠολΔ, στην οποία θεμελιώνεται ο λόγος της ανακοπής, δεν επιφέρει ακυρότητα της κατάσχεσης, αλλά τον περιορισμό αυτής στα περιουσιακά στοιχεία εκείνα, η αξία των οποίων καλύπτει την απαίτηση και τα έξοδα της εκτέλεσης (βλ Βαθρακοκοίλη, ΕρμΚΠολΔ άρθρ. 951 αρ 14 και 21 και παραπομπές σε θεωρία και νομολογία)…»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 20/11/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s