ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΙΧ ΛΟΓΩ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΔΧ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΑΝΤΙΡΡΟΠΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΙΝΕ ΩΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ – ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΧ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΧΕ – ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (Μ ΠΡ ΑΡΤΑΣ) ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΤΕΛΟΥΣΕ ΣΕ ΑΙΤΙΩΔΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

 

(Άρθρα 666, 667, 670 έως 676 και 681 Α ΚΠολΔ ως ίσχυαν πριν την εισαγωγή του Ν 4335/2015, 914, 297, 298, 299, 330 εδ. β’, 929, 930, 931 και 932 ΑΚ, 2, 4, 9, και 10 Ν. Γ=/Ν/1911, 10 του Ν. 489/1976)

 

     Αριθμός αρχείου μας 3724

 

Ο αποβιώσας σύζυγος της εντολέα μας, οδηγώντας το ΙΧ αυτοκίνητο της ιδιοκτησίας τους εκινείτο επί της ΕΟ Πρέβεζας Ιωαννίνων με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, στο ύψος αριστερής στροφής πριν την ευθεία του χωριού Κερασώνα ως προς την πορεία του, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και το όχημά του κινήθηκε ανεξέλεγκτο προς το κέντρο του οδοστρώματος. Σύγκρουση περί το κέντρο του οδοστρώματος ( – εντός του αντίθετου ρεύματος πορείας σύμφωνα με το αμφισβητούμενο σχεδιάγραμμα της τροχαίας) με ΔΧ φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο εκινείτο περί το μέσον και όχι το άκρο δεξιό του αντίθετου ρεύματος πορείας (του), με αντίρροπη κίνηση και με ταχύτητα πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του ΙΧ και σοβαρότατος τραυματισμός με πρόκληση μόνιμης αναπηρίας της συνοδηγού εντολέα μας.

Άσκηση αγωγής εναντίον και των δύο ασφαλιστικών εταιριών (ΙΧΕ και ΔΧΦ) με αίτημα την επιδίκαση:

– χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης,

-πρόσθετης αποζημίωσης λόγω πρόκλησης μόνιμης αναπηρίας,

-αποζημίωσης για την καταστροφή του οχήματος,

-αποζημίωσης για την απασχόληση τρίτου προσώπου ως αποκλειστικού νοσοκόμου,

-αποζημίωση για την απασχόληση οικιακής βοηθού για τα επόμενα δέκα έτη,

-δαπανών βελτιωμένης διατροφής,

-δαπάνης για επισκέψεις σε ιατρούς,

-δαπάνης για μετακινήσεων σε νοσοκομεία,

 

Το Δικαστήριο έκρινε ότι το ατύχημα οφείλεται σε συντρέχουσα αμέλεια των δύο οδηγών, συνιστάμενη στην απώλεια του ελέγχου του οδηγού του ΙΧΕ και στην αυξημένη ταχύτητα του ΔΧΦ και υποχρέωσε τους εναγόμενους στην καταβολή των ως άνω ποσών.

Ημερομηνία επεξεργασίας 27-11-2017

Υπόθεση του γραφείου μας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s